Przyjdź, zobacz i skosztuj!
Wizyta w OVII Distillery to świetna okazja, żeby zobaczyć tajniki produkcji naszych kaw, win owocowych i destylatów
Smakowanie naszych kaw, win i destylatów to ostatni przystanek na drodze. Wiemy, że jest to najprzyjemniejszy etap, ale czy zastanawialiście się kiedyś, jak wygląda cała droga, która do niego prowadzi? W naszej destylarni możecie tego doświadczyć!
Przyjedźcie do nas i na własne oczy zobaczcie produkcję kawy, wina i destylatów owocowych! Zapewniamy, że nie będziecie zawiedzeni!
Bądźcie naszymi gośćmi!
Podczas wizyty w naszej palarni i destylarni pokażemy wam cały proces powstawania naszych produktów. Zobaczycie, jaką drogę przebywają ziarna od momentu przyjęcia, do napełnienia filiżanki. Pokażemy wam jak powstają nasze destylaty i jak osiągamy jakość, która jest nagradzana złotymi medalami w konkursach. Sami doświadczycie, jak nasza pasja smakuje podczas degustacji naszych kaw, win smakowych i destylatów.
Będziecie mogli zobaczyć z bliska wszystkie narzędzia i urządzenia, które wykorzystujemy w codziennej pracy palarni i destylarni. Przekonacie się, że wszystko robimy własnoręcznie i dbamy o najwyższą jakość naszych produktów.
Odpowiemy na wszystkie wasze pytania związane z naszą pasją i pracą – nawet te najtrudniejsze. Chętnie podzielimy się z wami naszym doświadczeniem i ciekawostkami z życia palarni i destylarni. Być może nawet uda wam się zobaczyć jak wypalamy naszą kawę i spróbować naszego destylatu prosto z alembika! Nie wiecie co to jest alembik? Dowiecie się już na samym początku wizyty u nas i będziecie mogli sobie zrobić z nim zdjęcie! A na samym końcu wizyty zaprosimy was do sali degustacyjnej, żebyście mogli sami sprawdzić, jak smakuje efekt tego, co widzieliście wcześniej.
Zapraszamy! Na pewno warto zjechać z drogi by nas odwiedzić!
Wyjątkowy region
Destylarnie zawsze były budowane jak najbliżej surowców i tam, gdzie ziemia dawała najlepsze owoce – zawsze liczyła się logistyka. Właśnie na takim obszarze leży Maksymilianowo, gdzie mamy najpiękniejsze drzewa owocowe w całej Wielkopolsce. Jedyne, czego brakuje nam na miejscu to kawowce. Ziarna kawy przyjeżdżają do nas z daleka, ale cały proces późniejszego palenia odbywa się na miejscu.
Ciekawa jest też historia samego Maksymilianowa. Swoją nazwę zawdzięcza hrabiemu Maksymilianowi Mycielskiemu, który na przełomie XIX i XX wieku odsprzedał ziemię chłopom. Mądrość gospodarzy pozwoliła na maksymalne wykorzystanie darów natury. Przetwory owocowe, w tym także okowita, w powiecie kościańskim była doskonała pod względem leczniczym i smakowym, z czego słynęła prawie na całą Polskę. Nie wierzcie nam jednak na słowo – przyjedźcie i sami potwierdźcie tę opinię.
Przydatne informacje:
Maksymalna liczba osób zarezerwowanych w jednym terminie: 10
Zwiedzanie trwa 2 godziny i obejmuje:
- degustację kawy
- zwiedzanie palarni i opis produkcji kawy, oraz informacje o tym skąd biorą się różnice w smaku kawy i jak wybrać kawę dla siebie
- degustację alkoholi mocnych i win
- opis produkcji alkoholu
- prezentację destylarki i procesu produkcji
- zakupy w sklepie producenckim i rabat 10% na zakupy po degustacji
Koszt: 90zł / osobę