UMÓW SIĘ NA WIZYTĘ

Przyjdź, zobacz i skosztuj!

Wizyta w OVII Distillery to świetna okazja, żeby zobaczyć tajniki produkcji naszych kaw, win owocowych i destylatów 

krzysztof kaczor miedziana destylarka
UMÓW SIĘ NA ZWIEDZANIE

Smakowanie naszych kaw, win i destylatów to ostatni przystanek na drodze. Wiemy, że jest to najprzyjemniejszy etap, ale czy zastanawialiście się kiedyś, jak wygląda cała droga, która do niego prowadzi? W naszej destylarni możecie tego doświadczyć!

Przyjedźcie do nas i na własne oczy zobaczcie produkcję kawy, wina i destylatów owocowych! Zapewniamy, że nie będziecie zawiedzeni! 

Bądźcie naszymi gośćmi!

Podczas wizyty w naszej palarni i destylarni pokażemy wam cały proces powstawania naszych produktów. Zobaczycie, jaką drogę przebywają ziarna od momentu przyjęcia, do napełnienia filiżanki. Pokażemy wam jak powstają nasze destylaty i jak osiągamy jakość, która jest nagradzana złotymi medalami w konkursach. Sami doświadczycie, jak nasza pasja smakuje podczas degustacji naszych kaw, win smakowych i destylatów.  

Będziecie mogli zobaczyć z bliska wszystkie narzędzia i urządzenia, które wykorzystujemy w codziennej pracy palarni i destylarni. Przekonacie się, że wszystko robimy własnoręcznie i dbamy o najwyższą jakość naszych produktów.  

Odpowiemy na wszystkie wasze pytania związane z naszą pasją i pracą – nawet te najtrudniejsze. Chętnie podzielimy się z wami naszym doświadczeniem i ciekawostkami z życia palarni i destylarni. Być może nawet uda wam się zobaczyć jak wypalamy naszą kawę i spróbować naszego destylatu prosto z alembika! Nie wiecie co to jest alembik? Dowiecie się już na samym początku wizyty u nas i będziecie mogli sobie zrobić z nim zdjęcie! A na samym końcu wizyty zaprosimy was do sali degustacyjnej, żebyście mogli sami sprawdzić, jak smakuje efekt tego, co widzieliście wcześniej. 

Zapraszamy! Na pewno warto zjechać z drogi by nas odwiedzić! 

Wyjątkowy region

Destylarnie zawsze były budowane jak najbliżej surowców i tam, gdzie ziemia dawała najlepsze owoce – zawsze liczyła się logistyka. Właśnie na takim obszarze leży Maksymilianowo, gdzie mamy najpiękniejsze drzewa owocowe w całej Wielkopolsce. Jedyne, czego brakuje nam na miejscu to kawowce. Ziarna kawy przyjeżdżają do nas z daleka, ale cały proces późniejszego palenia odbywa się na miejscu. 

Ciekawa jest też historia samego Maksymilianowa. Swoją nazwę zawdzięcza hrabiemu Maksymilianowi Mycielskiemu, który na przełomie XIX i XX wieku odsprzedał ziemię chłopom. Mądrość gospodarzy pozwoliła na maksymalne wykorzystanie darów natury. Przetwory owocowe, w tym także okowita,  w powiecie kościańskim była doskonała pod względem leczniczym i smakowym, z czego słynęła prawie na całą Polskę. Nie wierzcie nam jednak na słowo – przyjedźcie i sami potwierdźcie tę opinię. 

UMÓW SIĘ NA ZWIEDZANIE
Wyślij

Przydatne informacje:

Maksymalna liczba osób zarezerwowanych w jednym terminie: 10

Zwiedzanie trwa 2 godziny i obejmuje:

  • degustację kawy 
  • zwiedzanie palarni i opis produkcji kawy, oraz informacje o tym skąd biorą się różnice w smaku kawy i jak wybrać kawę dla siebie 
  • degustację alkoholi mocnych i win 
  • opis produkcji alkoholu 
  • prezentację destylarki i procesu produkcji 
  • zakupy w sklepie producenckim i rabat 10% na zakupy po degustacji 

Koszt: 90zł / osobę