Wino półsłodkie z czarnej porzeczki

Od tego wszystko się zaczęło. Gdy kilka lat temu rodzinne pole czarnej porzeczki obrodziło nadspodziewaną ilością owoców postanowiliśmy, za namową znajomego winiarza zrobić domowymi sposobami niewielką partię wina. Rozdaliśmy je później rodzinie i znajomym i… wzbudziliśmy ich zachwyt! Z racji chałupniczych metod nie byliśmy w stanie sprostać „popytowi”, ale wtedy postanowiliśmy – budujemy winiarnię! Od słów do czynów i dziś z dumą prezentujemy nasze wino porzeczkowe – owoc 4 lat starań, pracy i eksperymentów.
Uwagę zwraca bardzo ciemna barwa i niezwykła gęstość – efekt wysokiej zawartości cukru i mocy alkoholu. W nosie przepiękny aromat świeżych, dojrzałych owoców z delikatnymi nutami liści i ziemistością. W ustach bardzo świeże – wysoka zawartość cukru jest doskonale zbalansowana kwasowością. Zakończenie na długo zapada w pamięć.

SpróbujKup